Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ αύριο Παρασκευή ενάντια στην υφαρπαγή των ταμειακών διαθεσίμων

Συλλαλητήριο ενάντια στην υφαρπαγή των ταμειακών διαθεσίμων Δήμων, Οργανισμών και Ασφαλιστικών  Ταμείων διοργανώνει το ΠΑΜΕ αύριο `Παρασκευή στις 7 μ.μ. στηνΟμόνοια με σύνθημα «Κάτω τα ξερά σας από τα διαθέσιμα – αποθεματικά. Αυτά είναι χρήματα για τις λαϊκές ανάγκες». Σε μαζική συμμετοχή καλούν η ΠΑΣΕΒΕ.η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καθώς και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ). Κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις.


Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ


«Η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (τις οποίες κατήγγειλε ως αντιπολίτευση) επιχειρεί να βάλει χέρι στα ταμειακά διαθέσιμα Δήμων, Οργανισμών και Ασφαλιστικών Ταμείων.


Η Συγκυβέρνηση από τη μια αποφασίζει εξοπλιστικά προγράμματα 500 εκατομμυρίων ευρώ και νέες φοροαπαλλαγές και σβήσιμο προστίμων στο μεγάλο κεφάλαιο, και από την άλλη επικαλείται "άδεια ταμεία", ή όπως το έλεγαν παλαιότερα "καμένη γη" για να αρπάξει ότι έχει απομείνει στα ταμεία για την εξυπηρέτηση των δανειστών - τροϊκανών - θεσμών. Αυτή η κίνηση θα επιδεινώσει την ήδη δύσκολη κατάσταση που βιώνει η λαϊκή οικογένεια, την ήδη πανάκριβη πρόσβαση σε υπηρεσίες, όπως η Υγεία, και άλλες δομές απαραίτητες, αλλά ήδη δυσπρόσιτες για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.


Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του ΟΑΕΔ που ενώ τόσα χρόνια δεν έχει τη δυνατότητα ούτε καν να παρέχει επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους, μέσα σε μια μέρα βρήκε επιπλέον 50 εκατομμύρια ευρώ, στα 120 που έδωσε πριν 3 βδομάδες για να επιτελέσει το "πατριωτικό του καθήκον". Είναι τεράστιες οι ευθύνες των συνδικαλιστικών δυνάμεων που βάζουν πλάτη για αυτή τη ληστεία και πρέπει να καταδικαστούν μαζικά από τους εργαζόμενους.


Οι διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης δεν αφορούν την βελτίωση της ζωής των εργαζομένων. Τα δάνεια και το χρέος δεν είναι του λαού. Καλούν τους εργαζόμενους να πληρώσουν το μάρμαρο, να δεχτούν να ζουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση για συνεχιστεί η κερδοφορία των τραπεζιτών, των μονοπωλιακών ομίλων. Τώρα οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα, οι ομοσπονδίες και τα εργατικά κέντρα να καταγγείλουν με κάθε μέσο την ΠΝΠ. Να απορρίψουν τους εκβιασμούς και τις απειλές.

Αρκετά ματώσαμε για την πλουτοκρατία και για τα κέρδη της.


Να μην προχωρήσει καμιά δέσμευση ταμειακών διαθέσιμων και αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, του ΟΑΕΔ, των ΟΤΑ και των άλλων δημόσιων φορέων. Να επιστραφούν και όσα έχουν ήδη δεσμευτεί και να αποκατασταθούν οι απώλειες που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια, όπως στην περίπτωση του PSI».

Ανακοίνωση της ΠΑΣΕΒΕ

«Η συγκυβέρνηση επιβεβαιώνει τον αντιλαϊκό της, κατήφορο αποδεικνύοντας ότι μπροστά στην πληρωμή των δανειστών δεν λογαριάζει συντάξεις, περίθαλψη, ούτε καν τις στοιχειώδεις ανάγκες που έχουν απομείνει προς τα λαϊκά στρώματα.

Το απαράδεκτο αυτό μέτρο θα επιδεινώσει την ήδη άθλια κατάσταση των ασφαλιστικών Ταμείων που λόγω της χρόνιας κρατικής υποχρηματοδότησης είναι στο χείλος της καταστροφής.

Η αποστράγγιση του ΟΑΕΕ από κάθε Ταμειακό διαθέσιμο, φέρνει το Ταμείο σε οριακό κυριολεκτικά σημείο, με κίνδυνο ακόμα και να μην πληρώσει συντάξεις.

Αντίστοιχα, θα οξύνει τα ήδη εκρηκτικά προβλήματα σε όλους τους Δημόσιους οργανισμούς, μετακυλώντας τα βάρη στα λαϊκά στρώματα που ήδη πληρώνουν τον "κούκο - αηδόνι", για τις στοιχειώδεις παροχές που έχουν απομείνει.

Η απαράδεκτη αυτή κίνηση, πρέπει να μας βρει όλους απέναντι. Κάτω τα χέρια από τα χρήματα που προορίζονται για τις λαϊκές ανάγκες.

Το μεγάλο κεφάλαιο να πληρώσει τα χρέη που δημιούργησαν οι κυβερνήσεις του, για να στηρίξουν την κερδοφορία του.

Όλοι στο συλλαλητήριο Παρασκευή 24 Απρίλη στις 7 μμ στην Ομόνοια.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Κατάργηση της πράξης Νομοθετικού περιεχομένου, που δεσμεύει τα αποθεματικά των Δημόσιων οργανισμών.
  • Κάτω τα χέρια, από τα Ταμειακά διαθέσιμα των Ασφαλιστικών Ταμείων.
  • Να επιστραφούν ΤΩΡΑ τα κλεμμένα.
  • Άμεση χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη των αναγκών του».
Στο μεταξύ, οι φοιτητικοί σύλλογοι Νοσηλευτικής,Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Χημικού, Νηπιαγωγών, Οικονομικών Επιστημών, Μαθηματικού, Φυσικού, Βιολογικού, Πολιτικών Επιστημών, Τούρκικων Σπουδών, Οδοντιατρικής ΣΕΜΦΕ, Πολιτικοί Μηχανικοί, Χημικοί Μηχανικοί και Ναυπηγοί και οι σπουδαστικοί σύλλογοι ΣΕΥΠ ΤΕΙ Αθήνας, ΣΓΤΚΣ και ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πειραιά, αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 24 Απρίλη στις 19:00 στην Ομόνοια για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου μαζί με τα σωματεία των εργαζομένων και τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους.

Related Posts
Previous
« Prev Post