Πολύ μαζική και η τέταρτη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ ενάντια στο νόμο-λαιμητόμο (ΦΩΤΟ)

Από τη μεγάλη μαζικότητα και τον αποφασιστικό παλμό χαρακτηρίστηκε και η σημερινή μαχητική διαδήλωση του ΠΑΜΕ, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 21.30, ενάντια στο νομοσχέδιο-λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό, η τέταρτη συνεχόμενη διαδήλωση που οργάνωσαν οι ταξικές δυνάμεις στην Αθήνα μέσα στο απεργιακό τριήμερο, κατά το οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μεθόδευσε τη συζήτηση και στοχεύει να ψηφίσει το ασφαλιστικό και φορολογικό νόμο που τσακίζει το λαό. 

Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε, οργανώνουμε την πάλη και τον αγώνα ενάντια στην επίθεση που δεχόμαστε, ήταν το καθολικό μήνυμα των χιλιάδων διαδηλωτών που γέμισαν ασφυκτικά τα μπλοκ του ΠΑΜΕ και την Κυριακή, στο πλαίσιο των τριήμερων απεργιακών κινητοποιήσεων ενάντια στην κυβερνητική ασφαλιστική - φορολογική λαιμητόμο. (Δείτε εδώ βίντεο με συνθήματα και στιγμιότυπα από τη διαδήλωση)

Στο κενό έπεσε νωρίτερα η προσπάθεια προβοκατόρικων μηχανισμών και δυνάμεων καταστολής να στήσουν σκηνικό έντασης και να χτυπήσουν την πορεία. Η διαδήλωση του ΠΑΜΕ παρέμεινε συγκροτημένη, ενώ σχετική καταγγελία στην εκτεταμένη χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις έκανε ο Θ. Παφίλης από το βήμα της Βουλής. 
Στη διαδήλωση του ΠΑΜΕ παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Στην κεφαλή της διαδήλωσης του ΠΑΜΕ, που ήταν στην πάνω πλευρά της Όθωνος με την Αμαλίας, βρισκόταν το πανό του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας στο οποίο αναγραφόταν «Έχουμε τη δύναμη, μπορούμε να τους σταματήσουμε. Όχι στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης». Το σύνθημα που κυριάρχησε είναι «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά». Η διαδήλωση του ΠΑΜΕ ξεκινούσε από την πάνω πλευρά της Όθωνος και Αμαλίας μέχρι τους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι, γυναίκες, άνεργοι, Λαϊκές Επιτροπές, σωματεία αυτοαπασχολούμενων, μικρεμπόρων και βιοτεχνών, από κάθε γωνιά της Αθήνας, έδωσαν και σήμερα μαζικό, αποφασιστικό «παρών» στη διαδήλωση στο πλαίσιο των τριήμερων κινητοποιήσεων ενάντια στο νομοσχέδιο-λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό - Φορολογικό. Το σύνθημα, «Τσακίζουν την Ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο, πάρτε πίσω το νόμο-λαιμητόμο» ήταν μυριόστομο.


Related Posts
Previous
« Prev Post