Κάλεσμα για 7 Απρίλη


Η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει στον σφαγιασμό παραπέρα των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Το αντεργατικό πλαίσιο των νέων μέτρων καθορίζεται από τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ.

Να στείλουμε το δικό μας μήνυμα! Δεν είμαστε διατεθειμένοι να δείξουμε την παραμικρή ανοχή στα βάρβαρα μέτρα, στα ψέματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στα παιχνίδια των διαπραγματεύσεων.
Η Κυβέρνηση διαπραγματεύεται τον τρόπο που θα μας τα πλασάρουν. Εκεί στοχεύουν και οι θεωρίες για τα δήθεν αντισταθμιστικά, τα ισοδύναμα ή τη δίκαιη ανάπτυξη που έρχεται. Στην πραγματικότητα η ανάπτυξη θα αφορά μόνο τους επιχειρηματικούς ομίλους και θα χτιστεί πάνω στα ερείπια των εργατικών δικαιωμάτων, την ανεργία και τους μισθούς πείνας.

Ο «εχθρός» δε βρίσκεται μόνο σε Βρυξέλλες (Ε.Ε.), Ουάσιγκτον (ΔΝΤ) και «Μέγαρο Μαξίμου».

Οι επιχειρηματικοί όμιλοι ανησυχούν για την αξιολόγηση.
«Είναι επιτακτικό για τη χώρα μας, αν δεν θέλει να μείνει στην τελευταία ταχύτητα, να εφαρμόσει αυτές τις πολιτικές». (Δελτίο Τύπου του ΣΕΒ για την αξιολόγηση).

Πιέζουν για νέα αντιλαϊκά μέτρα. Αγωνιούν για την ανάπτυξή τους. Ανάπτυξη γι’ αυτούς είναι νέα κέρδη. Είναι τα ρεκόρ τουριστών, οι ιδιωτικοποιήσεις σε λιμάνια, ενέργεια, μεταφορές και ελεύθερους χώρους. Αυτοί στις ανάγκες και τα όνειρά μας βλέπουν κέρδη και χαράτσια.
Δεν έχουμε τις ίδιες αγωνίες λαός και κεφάλαιο. Δεν έχουμε τους ίδιους στόχους εργάτες κι αφεντικά. Οι «εθνικοί στόχοι» είναι οι δικοί τους στόχοι. Τα δικά μας όνειρα είναι οι δικοί τους εφιάλτες.

Η ανάπτυξή τους για την εργατική τάξη είναι οι :

  • μισθοί πείνας,
  • τα 9ωρα - 12ωρα και η Κυριακάτικη εργασία των εμποροϋπαλλήλων των Mall,
Είναι οι 5-μηνοι συμβασιούχοι των δήμων και των άλλων δημοσίων υπηρεσιών.
Η ανάπτυξή τους για τις λαϊκές οικογένειες του Μπραχαμίου είναι :
  • τα 12ωρα των εργαζόμενων στις καφετέριες,οι ανασφάλιστοι στις κατασκευές,
  • είναι τα εργατικά ατυχήματα και οι απλήρωτες υπερωρίες.
Η ανάπτυξή τους για τους σπουδαστές των ΙΕΚ και ΕΠΑΛ του Μπραχαμίου είναι η :
  • ανεργία,
  • η απλήρωτη πρακτική και τα 511€ μεικτά.
Η ανάπτυξή τους για τους μαγαζάτορες, τους μικρούς ΕΒΕ και τους αυτοαπασχολούμενους του Μπραχαμίου είναι τα λουκέτα και τα χρέη.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΙ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ

Να μην συμβιβαστούμε με τη φτώχεια και τη μιζέρια! Έχουμε τη δύναμη να τους αντιμετωπίσουμε! Να παλέψουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας, για ζωή και δουλειά με δικαιώματα! Ο αγώνας μας να έρχεται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Οι αγώνες του προηγούμενου διαστήματος δίνουν ελπίδα και κουράγιο, δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε. Να οργανωθούμε στα συνδικάτα μας, στη Λαϊκή Επιτροπή Μπραχαμίου. Σε κάθε μεγάλο χώρο δουλειάς να στήσουμε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, Επιτροπές Αγώνα, να συντονιστούμε με τη Λαϊκή Επιτροπή, με το ΠΑΜΕ, με τη ΠΑΣΕΒΕ.

Διαδηλώνουμε σε όλη τη χώρα στις 7 Απρίλη, κλιμακώνουμε με νέους πιο δυναμικούς αγώνες.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΑΠΡΙΛΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 6.30ΜΜ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Η Λαϊκή Επιτροπή Αγ. Δημητρίου καλεί όλους τους Μπραχαμιώτες στη προσυγκέντρωση των Λαϊκών Επιτροπών των νοτίων συνοικιών της Αθήνας στις 6μμ στη πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πλ. Κοτζιά).

Related Posts
Previous
« Prev Post