Δελτιο Τύπου για το ηλεκτρονικό εισητήριο και προσπάθεια παρεμπόδισης εξόρμησης της Λαϊκής Επιτροπής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Λαϊκή Επιτροπή Μπραχαμίου, καταγγέλλει τη ΣΤΑ.ΣΥ. ΑΕ και την υπεύθυνη της εταιρίας στο σταθμό της Δάφνης, η οποία με τη συνδρομή αστυνομικού προσπάθησαν με διάφορα προσχήματα να αποτρέψουν κινητοποίηση συνδικαλιστών της Γραμματείας Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ και της Λαϊκής Επιτροπής Μπραχαμίου ενάντια στη θέσπιση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Νομίζοντας ότι μπορούν να τρομοκρατήσουν, ο αστυνομικός έφτασε στο σημείο να κρατήσει τις ταυτότητες δύο εργαζομένων και ενός συνταξιούχου για εξακρίβωση στοιχείων, αν και ποτέ δεν έκρυψαν την ιδιότητά τους, ενώ τους απείλησε και με προσαγωγή! Μετά από παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη και της ΔΑΣ-ΟΑΣΑ, το περιστατικό έλαβε τέλος.
Είναι ολοφάνερο ότι η κεντρική πολιτική γραμμή που ακολουθούν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η ΝΔ και άλλα κόμματα μαζί με την ΕΕ έχει στόχο τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων, των μονοπωλίων. Γι’ αυτό θέλουν να καταργήσουν δικαίωμα της ελεύθερης, ανώνυμης μετακίνησης των επιβατών, με αποτέλεσμα να εκτίθεται επικίνδυνα η κοινωνική δραστηριότητα και η ιδιωτική ζωή τους. Παράλληλα, προετοιμάζεται το έδαφος,  στο  όνομα  της  κερδοφορίας,  με εργαλείο το ηλεκτρονικό εισιτήριο, για την  αύξηση της  τιμής του  κομίστρου, όπως και τη  μείωση ή και κατάργηση δρομολογίων, αφού αυτά θα εξαρτώνται από την απόσταση της διαδρομής και τον αριθμό των επιβατών αντίστοιχα. Γι’ αυτό θέλουν «σιγήν ιχθύος» μέσα κι έξω από τους χώρους εργασίας!

Η Λαϊκή Επιτροπή Μπραχαμίου καλεί τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα να αγωνιστούν για:

4  Να μην εφαρμοστεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο, να μη κλείσουν οι μπάρες,  για μείωση της τιμής του εισιτηρίου  κατά  50%,  για  δωρεάν  μετακίνηση ανέργων, φοιτητών, μαθητών,  σπουδαστών,  ΑμεΑ,  συνταξιούχων,  για πλήρη κάλυψη  των  λειτουργικών  αναγκών  των  αστικών  συγκοινωνιών από τον κρατικό  προϋπολογισμό,  για  φθηνή,  συχνή,  αξιόπιστη συγκοινωνία που να καλύπτει τις ανάγκες μετακίνησης  του  λαού  της  Αττικής.
4  Σ.Σ.Ε με μισθούς στα προ κρίσης επίπεδα για όλους, κανείς εργαζόμενος κάτω από 751 κατώτερο μισθό.

Η Λαϊκή Επιτροπή Μπραχαμίου καλεί:

ü  Στην ενημερωτική σύσκεψη για τις ΣΣΕ την Τετάρτη 14 Μαρτίου στις 7μμ στην αιθ. της Ένωσης ΕΒΕ, Πηλέως 56 και
ü  Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για τις ΣΣΕ, την Τρίτη 20 Μάρτη στις 6.30μμ στην Ομόνοια.

                                                                            Μπραχάμι
                                                                            12/3/2018








Related Posts
Previous
« Prev Post