Ποιοι Είμαστε

Εμείς οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι άνεργοι, οι γυναίκες, οι νέοι και οι νέες, οι συνταξιούχοι του Αγίου Δημητρίου, σε ανοιχτή συνέλευση στις 19 Φλεβάρη του 2012

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ να συντονίσουμε τις δυνάμεις μας και τους αγώνες μας με βάση τα κοινά συμφέροντα για την ανάπτυξη ενός ρωμαλέου κινήματος πάλης και ανατροπής.

ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ το κοινό πλαίσιο πάλης της κοινωνικής συμμαχίας του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ. 

 Η Λαϊκή Επιτροπή συγκροτήθηκε με βάση ένα σύνολο αιτημάτων που αφορούν κάθε λαϊκό πρόβλημα, για να βάλουμε φραγμό στα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης – ΕΕ – πλουτοκρατίας, τα οποία γκρεμίζουν τα δικαιώματα, τη ζωή και το μέλλον μας.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για την ανατροπή της πολιτικής που υπηρετεί το κεφάλαιο, της πολιτικής της ΕΕ, ώστε να ξημερώσει η μέρα που ο εργαζόμενος λαός θα κάνει κουμάντο στον τόπο του, με τη δική του εξουσία, με λαογέννητους θεσμούς και με μια οικονομία που θα στοχεύει στην ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών και όχι στη δημιουργία κερδών για τους μεγάλους επιχειρηματίες και τα μονοπώλια. 

 Η ταξική – λαϊκή αλληλεγγύη δεν είναι φιλανθρωπία 

 Η Λαϊκή Επιτροπή Αγίου Δημητρίου, όπως και όλες οι Λαϊκές Επιτροπές, αυξάνει διαρκώς την δράση της στην έκφραση της ταξικής – λαϊκής αλληλεγγύης με στόχο η λαϊκή οικογένεια να σταθεί στα πόδια της και να πάρει την υπόθεση στα χέρια της διεκδικώντας όσα δικαιώματα της ανήκουν.

Η ταξική διεκδίκηση και η αλληλεγγύη δεν μπαίνει από τις Λαϊκές Επιτροπές με τη μορφή της φιλανθρωπίας ή του εθελοντισμού που υποκαθιστούν την κρατική ευθύνη στην κατεύθυνση της «διατήρησης της κοινωνικής συνοχής» όπως προβάλλουν ιδρύματα των καπιταλιστών, ΜΚΟ, η Εκκλησία και άλλοι φορείς που αναπτύσσουν τέτοια δραστηριότητα. Δεν μπαίνει στη λογική της φιλανθρωπίας και του εθελοντισμού που προωθούν συστηματικά με διάφορες παραλλαγές ΜΚΟ, Εκκλησία, φασιστοειδή της «Χρυσής Αυγής» με την εκδοχή αλληλεγγύης «μόνο στους Έλληνες» έως τη λογική της ανταλλακτικής οικονομίας, το κίνημα της «πατάτας», για τη διαχείριση της φτώχειας. 

 Μπαίνει ως μαχητική έκφραση στήριξης των ανέργων, των εργατικών οικογενειών και των παιδιών τους, θεωρώντας την ταξική αλληλεγγύη ως στοιχείο της συνολικής δράσης και όχι κάτι ξεχωριστό. Η ταξική αλληλεγγύη, προωθείται συνδυασμένα με την οργάνωση της πάλης για τα εργατικά προβλήματα, τα προβλήματα στις γειτονιές, μέσα από τα σωματεία και τις Λαϊκές Επιτροπές και όχι από ξεχωριστές δομές που επιδιώκουν να συγκαλύψουν τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων, να εξοικειώσουν ανέργους και εργαζόμενους με τη φτώχεια, τη φιλανθρωπία, την ελεημοσύνη, να ξεκόψουν το λαό από τον οργανωμένο, συλλογικό, ταξικό αγώνα.

 Η ταξική αλληλεγγύη αναπτύσσεται στην καθημερινή δράση, σε μαζική κλίμακα, σε καθένα που υποφέρει, αυτή η δράση εκφράστηκε μέχρι τώρα με το ότι δεν επιτράπηκε, μέσα από μαζική δράση, η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε καμιά λαϊκή οικογένεια που δεν να πλήρωσε τα χαράτσια.

Το «Ένας για όλους και όλοι για έναν» έγινε το σύνθημα που ενώνει, αγωνιστικά και οργανωμένα, όλους αυτούς που πλήττονται απ’ την επίθεση του σάπιου πολιτικού συστήματος (πλουτοκρατίας, κυβερνήσεων, Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ). 

 Έλα σε επαφή με την Λαϊκή Επιτροπή, για να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον, για να λύσουμε από κοινού τα προβλήματα που μας δημιουργεί η πολιτική στήριξης του κεφαλαίου, για να μην υπάρχει κανείς μόνος και αβοήθητος.

Τρόποι επικοινωνίας

E-mail       : laikiepitropi.agioudimitriou@gmail.com
Διεύθυνση : Καλλιθέας 9 Αγ. Δημήτρης (Συνδικάτο Οικοδόμων) , Τηλέφωνο : 210-9752290