Παρέμβαση Λαίκής Επιτροπής για Ανέργους

       Παρέμβαση στη Δημοτική Αρχή πραγματοποίησε την Τετάρτη 18 Μάρτη η Λαϊκή Επιτροπή Αγίου Δημητρίου, απαιτώντας να τεθεί και να πάρει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο σε σχέση με το οξυμένο πρόβλημα της ανεργίας και το πλαίσιο αιτημάτων για ουσιαστικά μέτρα προστασίας που κατέθεσαν. Η Λαϊκή Επιτροπή έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα ζητήματα που αφορούν άμεσα το δήμο, όπως:

  • Απαλλαγή όλων των ανέργων από τους δημοτικούς φόρους και τέλη.
  • 50% μείωση των δημοτικών φόρων και τελών για τους μικρούς επαγγελματίες και τις λαϊκές οικογένειες με ταυτόχρονη αύξηση για τις μεγάλες επιχειρήσεις.
  • Ενίσχυση των κοινωνικών και άλλων υπηρεσιών του δήμου με προσλήψεις προσωπικού - με μόνιμες σχέσεις εργασίας και πλήρη μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, ώστε να έχουν πρόσβαση σε αυτές όλοι οι άνεργοι.
  • Καμία ανάμειξη ιδιωτών - ΜΚΟ και κατάργηση της ανταποδοτικότητας στις υπηρεσίες του δήμου.
  • Ενίσχυση της δημοτικής συγκοινωνίας.
  • Κάλυψη των αναγκών όλων των παιδιών των ανέργων σε δωρεάν παιδικούς σταθμούς.
       Η Δημοτική Αρχή έκανε σαφές πως δεν είναι διατεθειμένη να υιοθετήσει μια διεκδικητική στάση απέναντι τόσο στις αιτίες που δημιουργούν την ανεργία όσο και στα αιτήματα που απαντούν σε ανακούφιση των ανέργων και των οικογενειών τους άμεσα. Επικαλείται και αποδέχεται πλήρως τις κατευθύνσεις της κεντρικής εξουσίας. Καλεί το λαό σε αναμονή συμμετέχοντας και αυτή στον εμπαιγμό του…

        Στον αντίποδα, η Λαϊκή Επιτροπή Αγίου Δημητρίου καλεί τους άνεργους να πυκνώσουν τις γραμμές της Επιτροπής Ανέργων για να παρθούν μέτρα προστασίας και ανακούφισης των ανέργων και των οικογενειών τους!

Σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων τονίζει:
«Συνεχίζουμε την αγωνιστική δράση και θέτουμε τη Δημοτική Αρχή μπροστά στις ευθύνες της. Η πολιτική του "ρεαλισμού" που εφαρμόζει, με τα συσσίτια από τη μια και τα 5μηνα, 2μηνα, 8μηνα και κάθε είδους ελαστική σχέση εργασίας στο δήμο από την άλλη, ανακυκλώνει ξανά και ξανά την εξαθλίωση των ανέργων και των λαϊκών οικογενειών. Δεν συμβιβαζόμαστε.
Καλούμε σε μαζική παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Αγίου Δημητρίου που θα συζητήσει το ζήτημα της ανεργίας και το πλαίσιο αιτημάτων που καταθέσαμε. Θα υπάρχει εκ νέου ειδοποίηση για τη μέρα και ώρα της συνεδρίασης.
Δε θα ζήσουμε με τα ψίχουλα. Κάλυψη όλων των αναγκών ΤΩΡΑ!».

Related Posts
Previous
« Prev Post