ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ 2015
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12.30 ΠΛ. ΚΑΠΝΙΚΑΡΕΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, εργαζόμενες μητέρες, υποαπασχολούμενοι, απλήρωτοι εμποροϋπάλληλοι
Σήμερα απεργούμε πανελλαδικά με αποφάσεις 47 Κλαδικών και Επιχειρησιακών Σωματείων εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων, έχοντας στο πλευρό μας Ενώσεις αυτοαπασχολουμένων και μικρών ΕΒΕ που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ, σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση.


ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ

1. Κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας με νόμο από την κυβέρνηση.
2. Κατάργηση όλων των νόμων που απελευθερώνουν το ωράριο.
3. 8ωρο-40ωρο-5θήμερο με μόνιμη σταθερή δουλειά .



Οι δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών κου. Σταθάκη, ότι η κυβέρνηση θα καταργήσει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, με επαναφορά του παλιού συστήματος για 2 Κυριακές το χρόνο και παράλληλα να επιτραπεί στους περιφερειάρχες και τους τοπικούς συλλόγους να τα ανοίγουν άλλες 2 Κυριακές το χρόνο, στις περιόδους των εκπτώσεων, δεν μας εφησυχάζουν, απέχουν μακράν από τις θέσεις του εργατικού κινήματος και άλλωστε τέτοιες δηλώσεις αποτελούν συνήθως ελιγμούς λίγο πριν από απεργιακή κινητοποίηση που ξεχνιούνται αμέσως μετά την απεργία.
Οι δηλώσεις της κυβέρνησης, δεν ανησυχούν καθόλου και την μεγαλοεργοδοσία αφού η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) έβγαλε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι και αυτή η Κυριακή (Βαΐων) είναι μια παραγωγική Κυριακή και το εμπόριο την χρειάζεται, και μάλιστα η ΕΣΕΕ ζητεί από τους διαδηλωτές να μην δημιουργήσουν ¨προβλήματα¨ στο καταναλωτικό κοινό και την αγορά.
Εμείς οι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στο εμπόριο, απαντάμε στην μεγαλοεργοδοσία ότι τα προβλήματα του καταναλωτικού κοινού και της αγοράς είναι η απληρωσιά, η φοροληστεία, τα χαράτσια, η αφραγκιά και η ανεργία και όχι τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Δικαιώματα που είναι αποτελέσματα σκληρών αγώνων.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, καμμιά αναμονή, καμμιά αυταπάτη, κανένας εφησυχασμός.


Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ
ΔΕΝ ΤΗ ΘΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ
ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ


ΤΟ Δ.Σ.

Related Posts
Previous
« Prev Post