Απεργία στο Εμπόριο σήμερα Κυριακή - Εξορμήσεις εμπορουπαλλήλων και ΕΒΕ (ΦΩΤΟ)

Φωτογραφία από παλιότερη κινητοποίηση
Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση σήμερα Κυριακή 3 Μάη, άλλη μια Κυριακή με ανοιχτά τα καταστήματα, πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο.
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήναςπραγματοποιεί από το πρωί εξορμήσεις σε πολυκαταστήματα (ATTICA), σούπερ μάρκετ (Carefour), μεγάλα εμπορικά μαγαζιά και κεντρικούς εμπορικούς δρόμους, μοιράζοντας την ανακοίνωση με τις θέσεις και τα αιτήματά του. Στις εξορμήσεις των εμπορουπαλλήλων συμμετέχουν και δυνάμεις των ΕΒΕ που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ.
Διεκδικούν την κατάργηση του νόμου για τη λειτουργία των καταστημάτων 8 Κυριακές το χρόνο, να νομοθετήσει τώρα η κυβέρνηση για την κατοχύρωσή της.
Με εξορμήσεις σε πολυκαταστήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στα πλαίσια της απεργίας σήμερα, Κυριακή 3 Μάη, η Ένωση Εμπορουπαλλήλων Θεσσαλονίκης διεκδικώντας τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας. Τα κλιμάκια των εμπορουπαλλήλων μοιράζουν ανακοινώσεις ενημερώνοντας για τα αιτήματα του κλάδου.
Στην ανακοίνωσή τους μεταξύ άλλων επισημαίνουν: «Υπερασπιζόμαστε την Κυριακή αργία ως τη μοναδική σταθερή ημέρα ανάπαυσης για τους εργαζόμενους, ως τη μοναδική σταθερή ημέρα οικογενειακής - κοινωνικής δράσης των εργαζόμενων και των αυτοαπασχολούμενων εμπόρων».
Στον Πειραιά, οι ταξικές δυνάμειςπραγματοποίησαν το πρωί τρεις παρεμβάσεις - εξορμήσεις. Στα «ΑΒ Βασιλόπουλος» στην Καστέλα, στα Carefour στο Πασαλιμάνι και στα Notos Galleries στο κέντρο του Πειραιά. Μοίρασαν ανακοινώσεις και ενημέρωσαν εργαζόμενους και καταναλωτές για τα αιτήματά τους.
Στο Αγρίνιο, ανάλογες εξορμήσεις σε καταστήματα έγιναν από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων  «Η Ένωση». Στην διάρκεια των εξορμήσεων τα μέλη του σωματείου μοίρασαν ανακοίνωση με την οποία επισημαίνουν:«Δεν πάει άλλο με το άνοιγμα του καταστήματος τις Κυριακές. Δεν πάει άλλο με τον εμπαιγμό κυβέρνησης - εργοδοσίας».
Ανάλογες συγκεντρώσεις και εξορμήσεις γίνονται σήμερα και σε άλλες πόλεις της χώρας από τις ταξικές δυνάμεις.

Related Posts
Previous
« Prev Post