ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ: ΤΡΙΤΗ 26 ΑΠΡΙΛΗ, 7 μ.μ. – ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Συνάδελφοι εργάτες, νέοι και νέες, συνταξιούχοι, επαγγελματίες κι άνεργοι, η Λαϊκή Επιτροπή Αγίου Δημητρίου σας καλεί να δώσετε μαζί μας τη μάχη να μη περάσουν τα μέτρα της Κυβέρνησης και της Ε.Ε.. Αυτή τη βάρβαρη επίθεση στα δικαιώματα μας και τη ζωή μας, ήδη την έχουμε μπλοκάρει για μήνες με τους αγώνες μας. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι συνέταιροι της Ε.Ε. – ΔΝΤ, πίστευαν ότι θα «ξεμπέρδευαν» με τα ασφαλιστικά και τα εργασιακά μας δικαιώματα, ήδη από το περασμένο φθινόπωρο.
Τους χαλάσαμε τα σχέδια. Θα συνεχίσουμε!Οι κλαδικές απεργίες, οι καθημερινές κινητοποιήσεις συνδικάτων του Π.Α.ΜΕ., οι διαδηλώσεις των συνταξιούχων, οι τρεις 24ωρες απεργίες τους τελευταίους 6 μήνες, τα αγροτικά μπλόκα, η πορεία Πάτρα – Αθήνας κατά της ανεργίας, οι εκατοντάδες συσκέψεις, πρωτοβουλίες, πικετοφορίες και εξορμήσεις σ’ όλες τις γειτονιές των Λαϊκών Επιτροπών και των Επιτροπών Αγώνα δείξαν μόνο ένα μέρος της δύναμης του λαού. Αρκετό για να καθυστερήσει τους σχεδιασμούς της μεγαλοεργοδοσίας και του πολιτικού της προσωπικού.Μπορούμε να χτυπήσουμε και πιο δυνατά!Να μπούμε όλοι στη μάχη της προετοιμασίας της 48ωρης Πανελλαδικής Απεργίας. Να σημάνει συναγερμός σ’ όλο το Μπραχάμι. Μας αφορά όλους.

  • Τους εργαζόμενους στις επισιτιστικές επιχειρήσεις, τα καφέ και τα εμπορομάγαζα του Μπραχαμίου και του MALL που δουλεύουν είτε ανασφάλιστοι, είτε απλήρωτες υπερωρίες, για 300 και 400€ το μήνα.
  • Αφορά τους συμβασιούχους στο δήμο Αγ. Δημητρίου, στα ΕΛΤΑ κι άλλες δημόσιες υπηρεσίες που τους κρατάνε όμηρους για τα ίδια λεφτά.
  • Τους εργαζόμενους στα εργοστάσια της GAP και του Τσακίρη Μάλλα που οι βιομήχανοι προσπαθούν να τους «πείσουν» με κόλπα, «ψιθύρους» κι απειλές οτι πρέπει να ‘ναι ταπεινοί κι ευγνώμονες, ώστε να αυξηθούν τα κέρδη των εταιριών.
  • Αφορά τους μικρούς επαγγελματίες του Μπραχαμίου που στενάζουν κάτω από το βάρος των χρεών, των λογαριασμών, των χαρατσιών δήμου και Κυβέρνησης και του «ανταγωνισμού» με τους μεγάλους του κάθε κλάδου που καθορίζουν τις τιμές και τα ωράρια λειτουργίας.
  • Τους ανέργους της γειτονιάς μας οι οποίοι είδαν τι σημαίνει μάχη κατά της ανεργίας από το δήμο της Πάτρας που παρέδωσε μαθήματα αγωνιστικότητας και λαϊκής οργάνωσης σε δημοτικές αρχές που εφαρμόζουν και μάλιστα με υπερβάλλον ζήλο τις κυβερνητικές ντιρεκτίβες και τα πράσινα, γαλάζια και ροζ μνημόνια.
  • Αφορά τους συνταξιούχους που πάλι μπαίνουν στο στόχο κυβέρνησης και Ε.Ε.
  • Όλες τις λαϊκές οικογένειες που στενάζουν κάτω από το βάρος απειλών για διακοπή ρεύματος και κατασχέσεων των σπιτιών τους.Τα προπαγανδιστικά κόλπα της κυβέρνησης δε πείθουν πλέον κανένα. Τα ψέματα για «διαπραγμάτευση για τους αδυνάτους» τα ζούμε 6 χρόνια τώρα κι από τους υπόλοιπους που ψήφισαν μαζί τον Αύγουστο το 3ο μνημόνιο.Η αλήθεια είναι όμως πεισματάρα: 


1. Μειώνουν ξανά τις συντάξεις πάνω από 20%,

2. αυξάνουν τη φορολογία των εργαζομένων, των μικρών επαγγελματιών και των φτωχών αγροτών,

3. καταργούν το κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, καταργούν το δικαίωμα στη σύνταξη για τις νεότερες γενιές,

4. μειώνουν ξανά τους μισθούς αυξάνοντας τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων και την «εισφορά αλληλεγγύης».


Την ίδια στιγμή αυξάνουν τις φοροαπαλλαγές για τη μεγαλοεργοδοσία, ρίχνουν ζεστό χρήμα στις τσέπες τους με «αναπτυξιακούς νόμους» και με τροπολογίες express σβήνουν τα χρέη τους.


Το μέλλον μας δεν μπορεί να είναι η ανεργία των εργαζομένων της «Ηλεκτρονικής Αθηνών», η αβεβαιότητα των εργαζομένων των «Carrefour – Μαρινόπουλος», τα 5μηνα – 8μηνα των δήμων, και τα συσσίτια. Αυτό το μέλλον δεν είναι μονόδρομος. Μονόδρομος είναι μόνο για όσους αγωνιούν για τα κέρδη των εφοπλιστών, των ξενοδόχων, των τραπεζιτών και των άλλων μεγαλοεπιχειρηματιών. Για ‘μας που παράγουμε το πλούτο, υπάρχει διέξοδος μόνο στον οργανωμένο αγώνα για να ανατραπεί η πολιτική τους.Όλοι στη 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ, όποτε τολμήσουν να το φέρουν στη βουλή!

Όλοι στη Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ.

τη Κυριακή 8 Μάη 10:30 στην ΟμόνοιαΤέρμα οι θυσίες για τα κέρδη των πλουτοκρατών. Ζητάμε δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Δε θα επιτρέψουμε από φόβο να ζήσουμε στη φτώχεια, στη σύγχρονη σκλαβιά, στη ζωή χωρίς μέλλον για μας και τα παιδιά μας.

Μπραχάμι, Απρίλης 2016

Related Posts
Previous
« Prev Post