Επιτροπή Ειρήνης - ΟΓΕ : Εκδήλωση για το μεταναστευτικό και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλη συμμετοχή είχε η εκδήλωση που διοργάνωσε από κοινού ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών και η Επιτροπή Ειρήνης της περιοχής, χθες Τετάρτη 6/3 στο 6ο Δημοτικό Αγίου Δημητρίου για να παρακολουθήσει την πλούσια εκδήλωση διοργάνωσαν με θέμα : " Ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι - Προσφυγιά - Ρόλος του Λαϊκού κινήματος."


Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης, λέγοντας ότι είναι μια πρωτοβουλία που παίρνουν από κοινού με τον Σύλλογο Γυναικών σε μια περίοδο πολύ δύσκολη και φορτισμένη για όλους γιατί πέρα από την κρίση και όλα τα δεινά που περνάει η εργατική τάξη στην Ελλάδα, έχει προστεθεί και το ζήτημα του προσφυγικού το τελευταίο διάστημα.


Η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών, από τη μεριά της στο σύντομο χαιρετισμό που έκανε,  τόνισε ότι τα δεινά που περνάνε ο Ελληνικός λαός και οι πρόσφυγες έχουν κοινή αιτία. Εϊναι το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά κρίσεις πολέμους, δυστυχία. Από την μεριά της ανέφερε ότι ο Σύλλογος Γυναικών ως μέλος της Λαϊκής Επιτροπής έχει πάρει πρωτοβουλίες για συλλογή και παράδωση τροφίμων προς τους πρόσφυγες προσπάθεια που συνεχίζεται.

Ακολούθησαν απαγγελίες ποιημάτων του Φώτη Αγγουλέ και του Μπέρτολ Μπρεχτ σχετικά με το προσφυγικό. 

Ιδιαίτερα συγκινητικό είχε το 30λεπτο βίντεο που προβλήθηκε, φτιαγμένο από την Επιτροπή Ειρήνης Γαλατσίου, σε σχέση με το προσφυγικό, που έπιασε και ιστορίες ελλήνων προσφύγων που έφυγαν σε δύσκολους περιόδους απο την Ελλάδα για να εγκατασταθούν με αμέτρητες δυσκολίες σε χώρες όπως Αμερική, Γερμανία κ.α.

Στην κεντρική ομιλία της η Βέρα Νικολαϊδου, αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, αναφέρθηκε στον πολύ επικίνδυνο ρόλο του ΝΑΤΟ που έχει στο Αιγαίο, και ότι οι λαοί δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από έναν οργανισμό που όπου έχει πατήσει το πόδι του έχει φέρει πολέμους-δικτατορίες-εξαθλίωση. Στηλίτευσε την συγκυβέρνηση για τις ευθύνες που έχει και σε αυτό το ζήτημα αφού στο παιχνίδι για το ξαναμοίρασμα των αγορών για λογαριασμό του κεφαλαίου, έχει βάλει την χώρα σε πολύ επικίνδυνους σχεδιασμούς. Τέλος κάλεσε τον κόσμο να συμμετάσχει στη μεγάλη πορεία ενάντια στην ανεργία που διοργανώνει ο Δήμος Πάτρας, αλλά και στην προετοιμασία της 48ωρης απεργίας που ετοιμάζουν τα σωματεία ενόωψει της συζήτησης του στη Βουλή.

Τα ποιήματα που απαγγέλθηκαν ήταν :


  1.  " Άλλαξτε την μοίρα σας" - Φώτης Αγγουλές
  2.  " Για τον όρο μετανάστης" - Μπ. Μπρεχτ
  3.  " Καρφιά" - Φώτης Αγγουλές
  4.  " Αχ Γιε μου, Αχ!" - Μπ. Μπρεχτ




Related Posts
Previous
« Prev Post