Ανακοίνωση φορεων για κοινή Δράση στις 25/01/2017

Από παλαιότερη κινητοποίηση
«Να σηκώσουμε ανάστημα απέναντι στη ζωή που θέλουν να μας επιβάλουν τα μονοπώλια και η κυβέρνηση», επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους συνδικάτα και σωματεία εργαζομένων στα ξενοδοχεία της Αττικής, συνταξιουχικές οργανώσεις, ενώσεις αυτοαπασχολουμένων, Σύλλογοι Γυναικών, Λαϊκές Επιτροπές στη Νότια Αθήνα, που πραγματοποιούν συγκέντρωση την Τετάρτη 25 Γενάρη, στις 12 το μεσημέρι μπροστά από το ξενοδοχείο «Athens Ledra».

Με την κινητοποίηση αυτή δείχνουν τη στήριξή τους «στους εργαζομένους του ξενοδοχείου που ενώ είναι για μήνες απλήρωτοι, κρατάνε ένα δίκαιο και τίμιο αγώνα διεκδικώντας να πληρωθούν δεδουλευμένα και να διασφαλίσουν τις δουλειές τους».

Όπως επισημαίνουν, «η συνεχιζόμενη εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων δεν θα έχει τελειωμό όσο εμείς δεν θα μπαίνουμε μπροστά να τη σταματήσουμε. Η ανεργία, η ακρίβεια, η φοροληστεία τσακίζει τις οικογένειές μας την ώρα που τα μέτρα προστασίας για όσους είναι χωρίς δουλειά είναι ανύπαρκτα. Οι επιδοτήσεις είναι λειψές για ελάχιστους κι αυτές με μεγάλες καθυστερήσεις, την ώρα που οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι τα ζητάνε όλα και τα παίρνουν όλα από τις κυβερνήσεις τους.
Οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας είναι για χρόνια κενό γράμμα, αφού κι όσες έχουν υπογραφεί δεν εφαρμόζονται. Οι μισθοί είναι στα 586 μεικτά ή και κάτω από αυτά. Κυριαρχεί η απληρωσιά και η ανασφάλιστη δουλειά, για λίγες ώρες την ημέρα, λίγες μέρες το μήνα, λίγους μήνες το χρόνο.
Από την άλλη τα κέρδη στον τουρισμό αυξάνονται συνεχώς για τις λίγες μεγάλες επιχειρήσεις που ωφελούνται από μια ανάπτυξη που έχει καύσιμο την εκμετάλλευση των εργαζομένων, την καταστροφή των μικρομάγαζων».

Έτσι, σημειώνουν πως «δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να είμαστε θεατές αυτής της κατάστασης».
Υπογραμμίζουν παράλληλα πως «όσοι υπογράφουμε αυτό το κείμενο παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης του αγώνα στα χέρια μας για να αναμετρηθούμε με τον ατομικό και συλλογικό εργοδότη, με την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της, με τα στηρίγματά τους στο κίνημα».
Μετά τη συγκέντρωση, θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Εργασίας «και συγκεντρωνόμαστε στις 3 μ.μ. απαιτώντας από την κυβέρνηση:
  • Να επανέλθουν όλες οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις και να γίνει υποχρεωτική η εφαρμογή τους. Κανείς να μην αμείβεται κάτω από 751 ευρώ.
  • 600 ευρώ επίδομα ανεργίας για όλους, ανέργους και εποχικούς, αυτοαπασχολούμενους που έκλεισαν τα μαγαζιά τους, για όλο το διάστημα της ανεργίας. Η χορήγηση του επιδόματος να γίνεται άμεσα, με την εγγραφή του δικαιούχου στους καταλόγους του ΟΑΕΔ».
Την κινητοποίηση στηρίζουν το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, Σωματεία Εργαζομένων στα ξενοδοχεία «METROPOLITAN», «NOVOTEL», «INTERCONTINENTAL», «ATHENS LEDRA», «ΤΙΤΑΝΙΑ», «S.G. LYCABETUS», «G.R. LAGONISI», «CROWNE PLAZA», «STANLEY», «ROYAL OLYMPIC», «ZAFOLIA» και «NEWREST Catering», Σωματείο ΟΤΑ Καλλιθέας, Συνδικάτο Εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες (ΣΕΤΗΠ), Λαϊκές Επιτροπές 2ου Διαμερίσματος Αθήνας, Καλλιθέας, Αγίου Δημητρίου, Επιτροπή Ανέργων Καλλιθέας, Επιτροπές Αγώνα Αλίμου, ξενοδοχείου «Hilton», ξενοδοχείου «Caravel», Καζίνο Πάρνηθας, Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, Συνταξιουχικές Οργανώσεις Καλλιθέας, Ίλιον, Πετρούπολης, Αγίων Αναργύρων, Νίκαιας - Κορυδαλλού, Ηλιούπολης - Δάφνης, Αιγάλεω και Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ - τραπεζών, Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, Ένωση ΕΒΕ Καλλιθέας, Επιτροπή Αυτοαπασχολουμένων Α΄ Αθήνας, Επιτροπή ΕΒΕ Καλλιθέας, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και Σύλλογοι Γυναικών 2ου Διαμερίσματος Αθήνας, Καλλιθέας. 

Related Posts
Previous
« Prev Post