Καλεσμα Λ. Επ. για το συλλαλητήριο ενάντια στο έγκλημα στον Σαρωνικό


Όλοι στη συγκέντρωση την Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη και ώρα 18:30
στην πλατεία Κανάρη (Πασαλιμάνι) στον Πειραιά

Προσυγκέντρωση Λαϊκών Επιτροπών Νότιου τομέα:
πλατεία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά 18:00

Καταγγέλλουμε το έγκλημα στο Σαρωνικό που δημιουργήθηκε από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου "ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ", με σοβαρές επιπτώσεις στη ζωή της εργατικής τάξης και του λαού. Η οικολογική καταστροφή εξαιτίας της πετρελαιοκηλίδας που προκλήθηκε είναι τεράστια. Οι επιπτώσεις σε όλη την περιοχή θα είναι μακρόχρονες, θα χρειαστούν πολλά χρόνια ώστε οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι στην περιοχή να μπορούν να απολαμβάνουν και πάλι τη θάλασσα καθαρή.

Στην καταστροφή του περιβάλλοντος έρχεται να προστεθεί και η οικονομική καταστροφή μικρομεσαίων ψαράδων και επισιτιστικών καταστημάτων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ καθώς και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν τεράστιες ευθύνες για τα υπέργηρα καράβια που γυρνούν στις θάλασσες καθώς και για τη διάλυση των δικαιωμάτων των πληρωμάτων και των ΣΣΕ, που ενέχουν άμεσους κινδύνους για τη ζωή των ναυτεργατών και των πολιτών που ταξιδεύουν με αυτά.

Το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου αποδεικνύει, για ακόμα μία φορά, ότι το κέδρος και η προστασία της ζωής των εργαζομένων και του λαού δεν πάνε μαζί. Αν ένα μικρό πλοίο όπως το συγκεκριμένο δημιούργησε τέτοια καταστροφή, ας σκεφτούμε την έκταση και τις επιπτώσεις μιας καταστροφής σε μία εξέδρα άντλησης πετρελαίου, π.χ. δυτικά της Πελοποννήσου ή νότια της Κρήτης!!! Γι’ αυτό καλούμε όλο το λαό, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, μέσα από τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς του κινήματος, να συμμετέχουν στον αγώνα για να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Να συγκρουστούμε με τις επιδιώξεις του κεφαλαίου και των αστικών κυβερνήσεων για παραχώρηση της εξόρυξης των εγχώριων υδρογονανθράκων σε πολυεθνικούς μονοπωλιακούς ομίλους.

Καμιά επανάπαυση. Η προστασία του περιβάλλοντος, που συνδέεται με τη ζωή της εργατικής τάξης και του λαού, πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας.

Καμιά επανάπαυση. Η προστασία του περιβάλλοντος, που συνδέεται με τη ζωή της εργατικής τάξης και του λαού, πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας.

Απαιτούμε:

Ø  Η κυβέρνηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την άμεση αντιμετώπιση της ρύπανσης.
Η πλοιοκτήτρια εταιρεία να αναλάβει το κόστος, έτσι ώστε να μη μετακυλιστεί στο λαό.
Ø  Πάλη για σταθερή δουλειά με δικαιώματα στους ναυτεργάτες, όπως και σε όλους τους κλάδους.
Ø  Να αντισταθούμε στα αναπτυξιακά σχέδια κυβέρνησης και άρχουσας τάξης, που θυσιάζουν την Υγεία, το περιβάλλον και γενικότερα τα δικαιώματα των εργαζομένων στο βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας, να παλέψουμε για ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, αυτόν που θα βάζει στο επίκεντρο τις ανάγκες μας και όχι το κέρδος.

Καλούμε τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς της ευρύτερης περιοχής νοτίων προαστίων, να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις συμμετοχής στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη στον Πειραιά.

Προσυγκέντρωση Λαϊκής Επιτροπής Αγίου Δημητρίου: 17:00  στη στάση πλατείας Βενιζέλου (Λόλα)

Related Posts
Previous
« Prev Post