Ανακοίνωση ΕΒΕ για την αναπτυξιακή φιέστα της κυβέρνησης Δυτική Αττική - Κινητοποίηση

Την ώρα που η κυβέρνηση θα κάνει "αναπτυξιακές" φιέστες στην περιοχή που πνίγηκαν άνθρωποι και καταστράφηκαν περιουσίες, εμείς θα διαδηλώνουμε εναντίον τους για τα δικά μας συμφέροντα.

Θα υπάρχει πούλμαν της Λ. Επιτροπής Αγ. Δημητρίου, στις 16.30 από την πλατεία του ΙΚΑ.

Η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Η προκλητικότητα της κυβέρνησης απέναντι στο λαό της Δυτικής Αττικής ξεπερνάει κάθε όριο.

Μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής, που στοίχισε τη ζωή σε 24 ανθρώπους και κατέστρεψε περιουσίες χιλιάδων, η κυβέρνηση έρχεται να κάνει φιέστα πάνω στα συντρίμμια με το "αναπτυξιακό" συνέδριο που πραγματοποιεί στις 16 και 17 Δεκεμβρίου στης Ελευσίνα.

Όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή άφησαν το λαό απροστάτευτο απ' τις πλημμύρες, τους σεισμούς, τις πυρκαγιές.

Με τις πολιτικές τους δημιούργησαν και δημιουργούν τις αιτίες των καταστροφών.

Το "αναπτυξιακό" συνέδριο, που οργανώνει η κυβέρνηση, αφορά το πώς θα μεγαλώσει η κερδοφορία των μονοπωλίων στη Δυτική Αττική και όχι πώς θα προστατευτούν οι λαϊκές οικογένειες της περιοχής.

Αφορά το πώς θα αξιοποιήσουν οι εφοπλιστές το λιμάνι της Ελευσίνας, πώς νέα κίνητρα θα δοθούν στους βιομήχανους, απαλλάσσοντάς τους από φόρους, από μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος, χαρίζοντάς τους ταυτόχρονα εκατοντάδες στρέμματα γης.

Όσο και να διαφημίζει η κυβέρνηση ότι η ανάπτυξη αφορά όλους και ότι θα είναι δίκαιη, η πραγματικότητα είναι ότι κανένα μέτρο δεν προβλέπεται για αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή που είναι αναγκαία για να μη θρηνήσουμε ξανά θύματα, δεν λέει κουβέντα για αποζημίωση όσων πλήγηκαν, για απαλλαγή τους από τους φόρους.

Τώρα που φύγανε τα φώτα της δημοσιότητας από τη Μάνδρα, οι κάτοικοι της περιοχής, οι αυτοαπασχολούμενοι είναι απροστάτευτοι από την καταστροφή.

Μία είναι η λύση για τα προβλήματά μας. Οργάνωση και διεκδίκηση για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες όσων πλήγηκαν από την καταστροφή.

Τα κονδύλια που προορίζονται για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, να δοθούν τώρα στους πληγέντες.

Η ΟΒΣΑ καλεί όλα τα σωματεία, όλες τις ενώσεις, όλους τους αυτοαπασχολούμενους της Δυτικής Αττικής σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση την Κυριακή 17/12/2017, για να καταγγείλουμε τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, για να απαιτήσουμε:

1. Να υλοποιηθούν άμεσα οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για έκτακτη ενίσχυση των μικροεπιχειρήσεων.

2. Άμεσος σχεδιασμός, γενναία χρηματοδότηση και υλοποίηση εκτεταμένων αντιπλημμυρικών έργων με ευθύνη του κράτους, για να μη θρηνήσουμε ξανά θύματα.

3. Άμεσα μέτρα ανακούφισης για τη στέγαση, τη σίτιση, την ένδυση όσων έχουν ανάγκη.

4. Να ολοκληρωθεί άμεσα η καταγραφή των ζημιών, σε περιουσίες και μικρές επιχειρήσεις και να αποζημιωθούν στο σύνολό τους (100%).

5. Πάγωμα των χρεών των μικροεπιχειρήσεων της περιοχής σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες, δήμο χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες.

6. Απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος, τέλος επιτηδεύματος και εισφορά αλληλεγγύης και δημοτικά τέλη για τις μικροεπιχειρήσεις της περιοχής μας».

Related Posts
Previous
« Prev Post