Επιτροπή Ειρήνης καταγγέλλει τη στάση της δημοτικής αρχής στο ζήτημα της συμφωνίας ΗΠΑ - Ελλάδας για τις βάσεις

Τη στάση της δημοτικής αρχής και άλλων παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο ζήτημα της συμφωνίας ΗΠΑ - Ελλάδας για τις στρατιωτικές βάσεις καταγγέλλει η Επιτροπή Ειρήνης Αγ. Δημητρίου.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30/9/2019 οι εκπρόσωποι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" κατέθεσαν για συζήτηση το κείμενο της Επιτροπής Αγώνας κατά της συμφωνίας ΗΠΑ - Ελλάδας για τις στρατιωτικές βάσεις. Η δημοτική αρχή σε συνεργασία με τις παρατάξεις "Νέα Πνοή Προοπτική για τον Άγιο Δημήτριο" (υποψήφιος δήμαρχος Χρήστος Πρεκετές) και "Πρωτοβουλία Αγίου Δημητρίου" (υποψήφιος δήμαρχος Αλέξανδρος Αρβανιτάκης) αποσιώπησαν το θέμα. Καμία συζήτηση για την επικείμενη ανανέωση της συμφωνίας που μετατρέπει την Ελλάδα σε ορμητήριο ιμπεριαλιστικών πολέμων - "μαγνήτη" απαντητικών πληγμάτων των αντιπάλων των ΗΠΑ και εκθέτει τον ελληνικό λαό σε θανάσιμους κινδύνους. Η σιωπή τους δείχνει ξεκάθαρα τη στήριξη της πολιτικής απόφασης της κυβέρνησης.

Όλοι γνωρίζουμε το ρόλο των Αμερικανών -και του ΝΑΤΟ- στην εφτάχρονη χούντα, στην εισβολή και κατοχή στην Κύπρο, στο "γκριζάρισμα" του Αιγαίου, στην επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία και τους βομβαρδισμούς σε μια σειρά χώρες με χιλιάδες θύματα και ατέλειωτα καραβάνια προσφύγων και μεταναστών.

Αποδοκιμάζουμε τη στάση της δημοτικής αρχής και των άλλων δυνάμεων που έρχονται να συμβάλουν στα κυβερνητικά σχέδια αγνοώντας προκλητικά τις αρνητικές συνέπειες για όλο τον ελληνικό λαό προκειμένου να ικανοποιηθούν τα συμφέροντα των οικονομικά ισχυρών της χώρας. Η στάση τους αυτή προσφέρεται για εξαγωγή συμπερασμάτων από το λαό του Αγίου Δημητρίου.

Καλούμε σε άμεση απάντηση με μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση της Επιτροπής Αγώνα Ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις το Σάββατο 5 Οκτώβρη ώρα 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα και την πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία».


Related Posts
Previous
« Prev Post