Παρέμβαση της Ένωσης ΕΒΕ στο Δημοτικό συμβούλιο για το θέμα τελών

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Σήμερα Τετάρτη 20 Νοεμβρίου στις 18.00 θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα των δημοτικών τελών της επόμενης χρονιάς.
Το δ.σ. της Ένωσης ΕΒΕ Αγίου Δημητρίου θα κάνει παρέμβαση ζητώντας μείωση των δημοτικών τελών για τα μικρά μαγαζιά της πόλης κατά 50%, για την στοιχειώδη ανακούφιση από τη φοροληστεία που βιώνουμε από όλους τους κρατικούς μηχανισμούς.
Σας καλούμε όλους να ενισχύσετε με την παρουσία σας αυτή την προσπάθεια. Μόνο με τη συλλογική διεκδίκηση ανοίγει ο δρόμος μικρών και μεγάλων νικών για όλους μας.

Ακολουθεί το κείμενο που θα δοθεί στο δημοτικό συμβούλιο:

"Προς το δ.σ. του δήμου Αγ. Δημητρίου
Οι επαγγελματίες - βιοτέχνες - έμποροι της περιοχής μας, αντιμετωπίζουμε τεράστια προβλήματα που αφορούν την επιβίωση μας, με δυσβάσταχτες φορολογίες, ασφαλιστικές εισφορές, απειλές κατασχέσεων και αγωνία για το αύριο το δικό μας κ των οικογενειών μας.
Σαν ελάχιστη ανακούφιση κ ένδειξη συμπαράστασης της δημοτικής αρχής απέναντι στις δυσκολίες της καθημερινότητας μας, ζητάμε να υλοποιηθεί ένα αίτημα που θεωρούμε ότι είναι ώριμο εδώ και καιρό:
Την μείωση των συντελεστών των δημοτικών τελών κατά 50% για όλα τα μικρά μαγαζιά του δήμου, που αφορούν επαγγελματίες με ελάχιστο ή καθόλου προσωπικό.
Θεωρούμε δεδομένο ότι η δημοτική αρχή και ο δήμος έχουν όλους τους απαραίτητους μηχανισμούς προκειμένου να προχωρήσει σε συγκεκριμένο σχεδιασμό φοροελάφρυνσης για όλους τους μικρούς μαγαζάτορες, για τους οποίους το κάθε ένα ευρώ μετράει.
Ταυτόχρονα η δημοτική αρχή μπορεί και πρέπει να προχωρήσει σε αύξηση των δημοτικών τελών για τις μεγάλες επιχειρήσεις και για τα καταστήματα κ υποκαταστήματα των πολύ μεγάλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα καταστήματα των μεγάλων αλυσίδων σουπερμάρκετ, των τραπεζών, των αλυσίδων εμπορίας ρουχισμού, εστίασης, τηλεπικοινωνίας και άλλα.
Καλούμε τη δημοτική αρχή να αξιοποιήσει τα έσοδα αυτά για έργα ουσιαστικά υπέρ του συνόλου των δημοτών, όπως σεισμικός έλεγχος σχολικών κτηρίων, έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, έργα αναβάθμισης της ασφάλειας κ της ποιότητας ζωής όλων μας.
Τέλος, θεωρούμε αυτονόητο ότι η δημοτική αρχή, δεν θα προβεί σε καμία απόφαση αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς τον δήμο, εις βάρος των μικρών μαγαζιών.
Αντίστοιχα απαιτούμε να κάνει άμεσα όλες τις ενέργειες αναγκαστικής είσπραξης για οφειλές των μεγάλων εταιρειών.
Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης ΕΒΕ Αγίου Δημητρίου
19/11/2019"

Related Posts
Previous
« Prev Post