Για αμαξοστασιο Ελληνικού


Την Τετάρτη 9/5/2018 η Λαϊκή Επιτροπή Μπραχαμίου συμμετείχε στη σύσκεψη που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα των εργαζομένων στο αμαξοστάσιο της εταιρείας «Οδικές Συγκοινωνίες» (ΟΣΥ) στο Ελληνικό, με στόχο να αποτελέσει αφετηρία για την οργάνωσης του αγώνα ενάντια στις προθέσεις Κυβέρνησης – καπιταλιστών να βάλουν λουκέτο, προκειμένου ο χώρος να παραδοθεί στον νέο ιδιοκτήτη και να εξυπηρετήσει τα «επενδυτικά σχέδια» για τη συνολική περιοχή. Συμμετείχαν δεκάδες εργαζόμενοι του αμαξοστασίου, Επιτροπές Αγώνα του ΠΑΜΕ από τα άλλα αμαξοστάσια, σωματεία , Λαϊκές Επιτροπές και φορείς της περιοχής.

Όπως ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους, η Διοίκηση της ΟΣΥ έχει προγραμματίσει το κλείσιμο του αμαξοστασίου μέχρι το τέλος του Ιούνη, χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη για μετεγκατάσταση, με το στόλο και τους εργαζόμενους να μοιράζονται στα υπόλοιπα αμαξοστάσια.

Η «αγωνία» της κυβέρνησης δεν είναι τυχαία. Βιάζεται να προχωρήσει ο σχεδιασμός των μονοπωλιακών ομίλων, ντόπιων και ξένων που έχουν στόχο την μετατροπή της χώρας σε κόμβο μεταφοράς εμπορευμάτων και σε τουριστικό θέρετρο για πλούσιους. Το Ελληνικό είναι οικόπεδο - φιλέτο. Σε αυτήν την έκταση οι «επενδυτές» θέλουν να οικοδομήσουν πολυτελείς κατοικίες, ξενοδοχεία, ουρανοξύστες, καζίνο και ό,τι περισσεύει το βαφτίζουν μητροπολιτικό πάρκο.

Το κλείσιμο του μεγαλύτερου αμαξοστασίου της ΟΣΥ θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα σε όλο το συγκοινωνιακό έργο του Λεκανοπεδίου, θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα εργαζομένων και λαϊκών οικογενειών, θα μειωθούν κι άλλο τα δρομολόγια, θα μεγαλώσουν οι αναμονές στις στάσεις, θα μείνουν περισσότερες γειτονιές χωρίς συγκοινωνία.

Την ίδια ώρα, κλείνουν και τις μπάρες σε σταθμούς και λεωφορεία, εφαρμόζοντας το ηλεκτρονικό εισιτήριο που φέρνει μαζί του αυξήσεις, καταστολή, αποκλεισμό κοινωνικών ομάδων.
Οι ανατροπές στη συγκοινωνία, η «ανάπτυξη» που τάζει η κυβέρνηση, οι «επενδύσεις» τους βασίζονται στα συντρίμμια των μισθών και των δικαιωμάτων μας.

Κανένα όφελος δεν υπάρχει για τους εργαζόμενους.

Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στις κυβερνήσεις του κεφαλαίου, καμία αποδοχή στην απόφαση να κλείσει το αμαξοστάσιο.

Απαιτούμε:
  •         Να μην κλείσει το αμαξοστάσιο Ελληνικού.
  •         Ενιαίο κρατικό φορέα αστικών συγκοινωνιών.
  •    100% χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την επισκευή και ανανέωση του στόλου. Ανάπτυξη των αστικών συγκοινωνιών σε όλη την Αττική με τα μέσα να αλληλοσυμπληρώνονται. Φθηνή, συχνή, αξιόπιστη συγκοινωνία.
  •      Μείωση της τιμής των εισιτηρίων κατά 50%.

Οι φορείς και τα σωματεία που συμμετέχουν στη Λαϊκή Επιτροπή, δεσμεύονται το αμέσως επόμενο διάστημα να προχωρήσουν σε ενημέρωση των λαϊκών οικογενειών της περιοχής μας και της οργάνωσης της πάλης για να μην κλείσει το αμαξοστάσιο του Ελληνικού.

·      Προσλήψεις προσωπικού.

Related Posts
Previous
« Prev Post